ENTEROFLOR KIDDY – молекуларен тест за генотипизација на 43 специфични таргети – микроорганизми во детскиот интестинален микробиом

SKU: 1520

7.800 ден

Enteroflor Kiddy – диференцијација и генотипизација на 43 специфични таргети – 99,9% од микроорганизмите во детскиот интестинален микробиом
Enteroflor Kiddy претставува модерно револуционерно дијагностичко отркитие и решение базирано на фундаментално определување на статусот на интестинална микрофлора кај децата.
Детството е период на формирање на интестиналниот микробиом. Динамиката на формирање на интесиналниот микробиом зависи од формирањето на плодот, типот на породувањето, типот на хранењето и употребата на антибиотици, па затоа и неговиот состав може да се разликува кај деца на иста возраст.
Зошто вашиот педијатар треба да го препорача Enteroflor Kiddy?
Сооднос помеѓу нормалниот и опортунистичкиот микробиом во примерок
Разновидност на интестинален микробиом
Број на бифидобактерии и лактобацили
Типизација на видови бифидобактерии и број на квасни габи
Фактори на патогеност и резистенција на антимикробни агенси: mecA, srr2, tcd A, tcdB.
Кога да се направи Enteroflor Kiddy?
При долготрајни интестинални нарушувања предизвикани од микроорганизам
Интестинална дисфункција кај деца со имуносупресивна терапија, хемотерапија, и хормонална терапија
Алергиски заболувања
Интолеранција на мајчино млеко и хранење со адаптирано млеко
Чести акутни респираторни инфекции
Чести габични инфекции
Тип на примерок за испитување: Фецес и мекониум
Enteroflor Kiddy се препорачува кај дечиња од 0-14 години.

Опис

Enteroflor Kiddy – диференцијација и генотипизација на 43 специфични таргети – 99,9% од микроорганизмите во детскиот интестинален микробиом
Enteroflor Kiddy претставува модерно револуционерно дијагностичко отркитие и решение базирано на фундаментално определување на статусот на интестинална микрофлора кај децата.
Детството е период на формирање на интестиналниот микробиом. Динамиката на формирање на интесиналниот микробиом зависи од формирањето на плодот, типот на породувањето, типот на хранењето и употребата на антибиотици, па затоа и неговиот состав може да се разликува кај деца на иста возраст.
Зошто вашиот педијатар треба да го препорача Enteroflor Kiddy?
Сооднос помеѓу нормалниот и опортунистичкиот микробиом во примерок
Разновидност на интестинален микробиом
Број на бифидобактерии и лактобацили
Типизација на видови бифидобактерии и број на квасни габи
Фактори на патогеност и резистенција на антимикробни агенси: mecA, srr2, tcd A, tcdB.
Кога да се направи Enteroflor Kiddy?
При долготрајни интестинални нарушувања предизвикани од микроорганизам
Интестинална дисфункција кај деца со имуносупресивна терапија, хемотерапија, и хормонална терапија
Алергиски заболувања
Интолеранција на мајчино млеко и хранење со адаптирано млеко
Чести акутни респираторни инфекции
Чести габични инфекции
Тип на примерок за испитување: Фецес и мекониум
Enteroflor Kiddy се препорачува кај дечиња од 0-14 години.