T3(Вкупен тријодтиронин)

SKU: 89-1

700 ден

За тестот: Т3 е хормон кој го лачи тироидната жлезда. Се одредува кај луѓе кои имаат симптоми за хипо- или хипертироидизам, оние кои имаат зголемена тироидна жлезда или чворови на неа и за следење на терапија.

Примерок: Венска крв.

Подготовка: Пациенти кои земаат тироидни хормони како терапија треба да ги следат упатствата од својот лекар за времето на одредување на хормонот. Примерок се дава непосредно пред земање на следната доза лек. Луѓе кои имаат акутно заболување се советуваат да не го одредуваат овој хормон, додека не оздрават.

Метод: ELFA/CLIA

Резултат: Истиот ден.

Опис

За тестот: Т3 е хормон кој го лачи тироидната жлезда. Се одредува кај луѓе кои имаат симптоми за хипо- или хипертироидизам, оние кои имаат зголемена тироидна жлезда или чворови на неа и за следење на терапија.

Примерок: Венска крв.

Подготовка: Пациенти кои земаат тироидни хормони како терапија треба да ги следат упатствата од својот лекар за времето на одредување на хормонот. Примерок се дава непосредно пред земање на следната доза лек. Луѓе кои имаат акутно заболување се советуваат да не го одредуваат овој хормон, додека не оздрават.

Метод: ELFA/CLIA

Резултат: Истиот ден.