Tрансферин

SKU: 57

550 ден

За тестот: Трансферинот е протеин кој го транспортира железото во крвта. Анализа која се користи при дијагностицирање на анемија или хемосидероза, но потребно е да се прави во склоп на другите анализи кои ни даваат податок за метаболизмот на железото (хемоглобин, феритин, UIBC, TIBC).

Примерок: Венска крв.

Подготовка: Примерокот се зема наутро после 10 – 12 часовно гладување.

Метода: TURB

Резултат: Истиот ден.

Опис

За тестот: Трансферинот е протеин кој го транспортира железото во крвта. Анализа која се користи при дијагностицирање на анемија или хемосидероза, но потребно е да се прави во склоп на другите анализи кои ни даваат податок за метаболизмот на железото (хемоглобин, феритин, UIBC, TIBC).

Примерок: Венска крв.

Подготовка: Примерокот се зема наутро после 10 – 12 часовно гладување.

Метода: TURB

Резултат: Истиот ден.