NT pro BNP

SKU: 1966

2.000 ден

За тестот: Натриуретските пептиди се протеини кои ги создаваат срцето и крвните садови. Тестот се користи во прилог на дијагностицирање или исклучување на срцева слабост кај пациенти со симптоми на замор, отежнато дишење, отоци на нозете и стапалата, кашлање.

Кај пациенти со веќе поставена дијагноза на срцева слабост тестот се користи за проценка на состојбата и прогноза во правец на влошување на состојбата.

Примерок : Венска крв.

Подготовка: Посебна подготовка не е потребна, пожелно е примерокот да не се зема веднаш по оброк.

Метода: ELFA

Резултат: Истиот ден.

Опис

За тестот: Натриуретските пептиди се протеини кои ги создаваат срцето и крвните садови. Тестот се користи во прилог на дијагностицирање или исклучување на срцева слабост кај пациенти со симптоми на замор, отежнато дишење, отоци на нозете и стапалата, кашлање.

Кај пациенти со веќе поставена дијагноза на срцева слабост тестот се користи за проценка на состојбата и прогноза во правец на влошување на состојбата.

Примерок : Венска крв.

Подготовка: Посебна подготовка не е потребна, пожелно е примерокот да не се зема веднаш по оброк.

Метода: ELFA

Резултат: Истиот ден.