Фолна киселина

SKU: 58

1.400 ден

За тестот: Фолната киселина е неопходна за нормален метаболизам, синтеза на DNK и регенерација на црвените крвни клетки (еритропоеза).

Нејзин недостаток може да доведе до мегалобласна анемија.

Во бременоста потребите за фолна киселина се двојно зголемени.

Примерок: Венска крв.

Подготовка: Посебна подготовка не е потребна, пожелно е примерокот да не се зема веднаш по оброк.

Метода: CLIA

Резултат: Истиот ден.

Метода: TURB

Резултат: Истиот ден.

Опис

За тестот: Фолната киселина е неопходна за нормален метаболизам, синтеза на DNK и регенерација на црвените крвни клетки (еритропоеза).

Нејзин недостаток може да доведе до мегалобласна анемија.

Во бременоста потребите за фолна киселина се двојно зголемени.

Примерок: Венска крв.

Подготовка: Посебна подготовка не е потребна, пожелно е примерокот да не се зема веднаш по оброк.

Метода: CLIA

Резултат: Истиот ден.