Молекуларна детекција на Chlamydia trachomatis во око

1.500 ден

Инфекцијата со Chlamydia trachomatis најчесто влијае на органите на репродуктивниот систем. Сепак, инфекцијата може да се пренесе за време на сексуален однос или при раѓање на дете преку заразен генитален тракт, при што може да се афектирани очите. Исто така инфецијата на очите може да се случи и при друг контакт со инфективниот агенс. Материјал за анализа: брис од очи – не треба да се измиени.

Опис

Инфекцијата со Chlamydia trachomatis најчесто влијае на органите на репродуктивниот систем. Сепак, инфекцијата може да се пренесе за време на сексуален однос или при раѓање на дете преку заразен генитален тракт, при што може да се афектирани очите. Исто така инфецијата на очите може да се случи и при друг контакт со инфективниот агенс. Материјал за анализа: брис од очи – не треба да се измиени.