Молекуларна детекција на Bordetella pertussis

SKU: 1949

1.500 ден

Според СЗО, инфекциите на респираторниот тракт се една од главните причини за стапката на заболување и смртност, како во доенчињата, така и на постарите возрасти. Околу 70% од овие инфекции влијаат на горниот респираторен тракт и пределот на средното уво. Bordetella pertussis предизвикува голема кашлица (пертусис), акутна респираторна болест која клинички се манифестира во форма на спазматично кашлање, инфекција на респираторниот, нервниот и кардиоваскуларниот систем без примарна интоксикација и температурна реакција. Китот за молекуларна детекција на Bordetella pertussis е ин витро ДНК тест, кој е наменет за специфична идентификација на Bordetella pertussis во човечки биолошки примероци со PCR во реално време. Примерок за анализа: брисеви од задниот фарингеален ѕид и брис од нос

Опис

Според СЗО, инфекциите на респираторниот тракт се една од главните причини за стапката на заболување и смртност, како во доенчињата, така и на постарите возрасти. Околу 70% од овие инфекции влијаат на горниот респираторен тракт и пределот на средното уво. Bordetella pertussis предизвикува голема кашлица (пертусис), акутна респираторна болест која клинички се манифестира во форма на спазматично кашлање, инфекција на респираторниот, нервниот и кардиоваскуларниот систем без примарна интоксикација и температурна реакција. Китот за молекуларна детекција на Bordetella pertussis е ин витро ДНК тест, кој е наменет за специфична идентификација на Bordetella pertussis во човечки биолошки примероци со PCR во реално време. Примерок за анализа: брисеви од задниот фарингеален ѕид и брис од нос