Benetech PRA – тест за пренатален скрининг

декември 22, 2021

Benetech PRA – тест за пренатален скрининг 🔴

Benetech PRA – златен стандард во модерниот пренатален скрининг кој им овозможува на сите бремени жени да дознаат повеќе за здравјето на нивното неродено бебе, без било каков ризик и болка. Овој тест се препорачува кај секоја трудница, а се изведува брзо, едноставно и лесно со земање на примерок крв од вена и ехо преглед кај гинекологот. Со само еден тест се пресметува ризикот од појава на хромозомски абнормалности кај фетусот како:
• Трисомија 21 – Down Syndrome
• Трисомија 18 – Edvards Syndrome
• Трисомија 13 – Patau Syndrome
• OSB (Open Spina Bifida)
• SLOS (Smith-Lemli-Opitz Syndrome)

Benetech PRA тестот е единствен кој ви овозможува откривање на повеќе малформации (OSB,SLOS). Од особена важност е неговата примена кај бременост со близнаци, со што го издвојува ризиокот за фетус А од фетус Б. Се користи и при рана дијагноза на прееклампсија (најтежок облик на компликација во бременоста поради хипертензија) со маркерот инхибин А.
d04; Тестот се прави во прв триместар (10-14 недела) и во втор триместар (15-21 недела).

ЦЕНА 👉 3.500мкд (без Inhibin A) / 4.500мкд

БИOTEK Лабораторија – ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!