Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Маркери за анемија

2021-06-14
Маркери за анемија

Дали имате некој од следните симптоми:
1. Замор и губење на енергијата
2. Забрзано срцебиење
3. Главоболка и недостаток на воздух
4. Вртоглавици
5. Бледа кожа
6. Тешкотии при концентрација
7. Пореметен сон
8. Намален апетит

Што е анемија?
Анемијата се карактеризира со намален број на циркулирачки црвени крвни зрнца или намалени вредности за нивото на хемоглобинот (протеин сместен во црвените крвни зрнца) со функција да го транспортира кислородот низ организмот.

Во Биотек Лабораторија ние се грижиме секогаш да имате точни и прецизни резултати.
Доколку имате некој од наведените симптоми, препорачаните дијагностички алаизи опфаќаат:
• Fe (Серумско железо)
• UIBC (Незаситен капацитет на врзување на железото)
• TIBC (Вкупен капацитет на врзување на железото)
• Феритин
• Трансферин
• Фолна киселина
• Витамин Б12

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

#БиотекЛабораторија

Датум на објава: 2021-06-14
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2021