Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Електролитен пакет

2021-06-07
Електролитен пакет

Улога на електролитите (натриум, калиум, калциум, магнезиум, бикарбонати и др минерали):
Електролитите се минерали поврзани со телесните течности и неопходни за функција на нашето тело. Тие ги чуваат клетките, ткивата и активните течности во физиолошка состојба.
Електролитите ја котролираат содржината на вода во телото, овозможуваат нормална работа на срцето и мускулите, неопходни се за пренос на нервните импулси, за одржување на кисело - базната рамнотежа.
Важни се при згрутчување на крвта, регулирање на шеќерот и одржување на крвниот притисок.
Електролитите се губат преку потта, при дијареа и повраќање и неопходно е нивно надополнување.

`54;A039; Електролитен пакет 600мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!
Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!
#БиотекЛабораторија #грижазасебе

Датум на објава: 2021-06-07
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2021