Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Биотек лабораторија знае како до брза и точна дијагноза на вашата респираторна инфекција

2017-01-25
Биотек лабораторија знае како до брза и точна дијагноза на вашата респираторна инфекција

Грипот претставува заразно заболување на дишните патишта, предизвикано од вируси. Може да предизвика заболување со лесна клиничка слика, но понекогаш доаѓа до сериозни компликации и фатални последици, доколку не се детектираат на време и не се третираат како што треба. Настануваат во горните дишни патишта од носот и грлото и прогредираат до долните респираторни органи и белите дробови. Точната и навремена дијагноза е од клучно значење во третманот на овие заболувања.

Во Биотек Лабораторија се врши најсовремена светска дијагностика базирана на MULTIPLEX PCR METODA со детекција на 33 патогени регистрирани во Светската здравствена организација како предизвикувачи на респираторни инфекции и тоа: 20 вируси, 12 бактерии и 1 габа. Биотек Лабораторија е единствена приватна Лабораторија која поседува техника и реагенси за оваа најсовремена метода.

Јавете се и закажете веднаш на +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294.

Датум на објава: 2017-01-25
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2020