Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Интолеранцијата на храна

2021-12-16
Интолеранцијата на храна

Интолеранцијата на храна 🔴
Дали по конзумирање на одредена храна чувствувате нелагодност во стомакот? Дали тие симптоми се проследени со абдоминални болки, грчеви, замор, гадење и повраќање? Во тој случај задолжително направете тест за интолеранција на храна.
Што претставува интолеранцијата на храна?
Интолеранција на храна или неподносливост на одредени намирници, претставува несоодветна реакција на имуниот систем, кој одредените намирници (кои вообичаено се секојдневни и не се штетни) ги препознава како штетни и создава антитела кон нив (од IgG класа ), со цел одбрана на организмот.
Доколку се сомневате во интолеранција, задолжително направете тестови и консултирајте се со лекар за промените во исхраната.

Кој тест го препорачуваат експертите од Биотек Лaбораторија?
Во лабораториите на Биотек , достапен е IgG тестот за интолеранција на храна, кој се одредува со земање на венска крв, при што се испитува дали во крвта има присутно IgG антитела кон одредени намирници.
a45; Интолеранција на храна 45 антигени
a45; Интолеранција на храна 90 антигени
a45; Интолеранција на храна 120 антигени

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

Датум на објава: 2021-12-16
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2024