Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Здраво дете = среќно дете!

2022-07-15
Здраво дете = среќно дете!

Здраво дете = среќно дете!🔴
d04;A039; Чести мачнини во стомачето?
Особено во летните периоди постои ризик за инфекција со некој гастроинтестинален патоген, независно дали преку храна, во градинка или на детското игралиште! Со навремено откривање на причинителот на инфекцијата, грчевите и дијареата на вашето дете, го заштитувате од болки и дехидратација
d04;A039; Алергијата претставува состојба на хиперсензитивност и интензивен имунолошки одговор на организмот кон повторливото изложување кон одреден алерген.
Колку почесто детето стапува во контакт со некој алерген од околината, толку почесто се појавува имунолошки одговор кој се карактеризира со кивање, чешање на очите, кашлање, течење на носето, надразливост и слично доколку станува збор за инхалаторни (респираторни) алергени. Единствен начин да добиете целосна претстава за алергенскиот профил на Вашето дете е со неинванзивно тестирање со: Нутритивен панел, Педијатриски панел, Географски панел, A039;Инхалаторен панел
d04;A039; Вирусна или бактериска респираторна инфекција? Како безгрижно да ја поминете сезоната на грипови и бактерии?
Единствено во Биотек лабораторија може да направите неинванзивни тестови за брза и најсензитивна детекција на 16 вируси, предизвикувачи на акутни респираторни инфекции кај дечињата и / или 25 бактерии, предизвикувачи на системски и респираторни инфекции или пневмонии. Со само два теста AVRI и BacScreen добивате целосен скрининг на вирусниот и бактерискиот профил на инфекции кои може да ги има Вашето дете.
d04;A039; Како до правилен раст и развој на детето? – имунолошкиот статус, состојба на коскеното ткиво, витаминот В12 и хормонот TSH.
Тестовите за имунолошки статус овозможуваат точно и сензитивно определување на концентрацијата на IgE антителата кај децата!
Дозирањето со витамин D е индивидуално, и условено од состојбата на коскеното ткиво и метаболизмот на витаминот D во организмот на детето. Состојбата на коскеното ткиво може да се испита неинванзивно, брзо и прецизно со само неколку тестови, а особено со тестот за Vitamin D Receptor (VDR). Многу важен предуслов за правилен раст и развој на децата се и витаминот В12 и хормот ТЅН.
БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Датум на објава: 2022-07-15
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2023