Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Срцеви биомаркери
hs Troponin I

Клиничко значење:

Тропонин е комплекс од три регулаторни протеини (C, I и Т), кој учествува во мускулната контракција. Тропонин I е прв избор за кардијален маркер при AMI (акутен миокарден инфаркт) со оглед дека има највисока сензитивност и специфичност.

Неговото одредување во крвта помага да се диференцира нестабилна ангина пекторис (градна болка) од инфаркт. Да се нагласи дека Тропонинот не е само маркер за АMI, туку воопшто е важен за оштетување на срцевиот мускул.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015