Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Метаболити
Креатинин

Клиничко значење:

Метаболички производ на креатинин и фосфокреатинин од мускулите.

Клиничкото значење на одредувањето на креатининот е во дијагноза и третман на бубрежни заболувања.

Концентрацијата на креатинин се одредува во серум и урина.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015