Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Липиден статус
Триглицериди

Клиничко значење:

Триглицеридите претставуваат 95% од липидите во масното ткиво.

Одредувањето на триглицеридите клинички се користи во класификација на генетски и метаболички заболувања и во проценка на ризикот од атеросклероза и коронарни артериски заболувања.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015