Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Липиден статус
HDL Холестерол

Клиничко значење:

Нискиот (или добриот) HDL холестерол претставува фактор на ризик кој е независен од концентрацијата на вкупниот холестерол.

Одредувањето на HDL холестеролот се користи во рано препознавање на ризикот за артеросклероза.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015