Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Липиден статус
Холестерол

Клиничко значење:

Холестеролот претставува основна информација за понатамошни лабораториски испитувања на метаболизмот на липопротеините (HDL, LDL и триглицеридите).

Тој е есенцијална компонента на мембраните на клетките и липопротеините, прекурзор за синтеза на стероидните хормони и жолчните киселини.

Зголемени вредности се јавуваат при хиперлипопротеинемии, наследни зголемувања на вредностите заради зголемено стварање или намалено разградување, при оштетувања на црниот дроб, тиреоидеата, кардиоваскуларни заболувања.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015