Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
LDH (Лактат дехидрогеназа)

Клиничко значење:

Ензимот LDH е широко застапен во организмот.

Зголемена активност на овој ензим посочува на степенот на оштетување на клетките.

Значајна зголемување се јавува при оштетувања на срцевиот мускул, некои хематолошки заболувања и друго.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015