Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Глициден статус
HbA1c (Гликозилиран хемоглобин)

Клиничко значење:

Гликозилиран хемоглобин (HbA1c), е форма на хемоглобин кој се врзува со гликозата. HbA1c служи како маркер за одредување на просечното ниво на гликоза во крвта во текот на претходните 3 месеци.(животен век на црвените крвни клетки).

Одредувањето на HbA1c се препорачува да се направи најмалку два пати годишно кај пациенти кои имаат регулирана гликемија, додека кај пациенти со покачени вредности на гликоза (дијабетичари), на секој 3 месеци.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015