Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Глициден статус
Гликоза

Клиничко значење:

Гликозата е најважен извор на енергија во организмот. При нејзино разградување се ослободува голема количина на енергија, неопходна за сите витални процеси.

Варирања на гликозата може да доведат до различни физички и психички промени во организмот.

Намаленото ниво на гликоза во крвта (хипогликемија),  го компромитира снабдувањето на организмот со енергија, која се  се манифестира со некои од симптомите: чувство на глад, малаксаност, зголемено потење, прозевање, тремот и тресење, неконтролирани емоции.

Зголеменото ниво на гликоза (хипергликемија), е најчест показател за шеќерна болест т.е. дијабет.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015