Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Анализи во урина
Креатинин клиренс

Клиничко значење:

Показател за ефикасно филтрирање на малите молекули од крвта преку бубрезите. Намалените вредности на креатинин клиренс се јавуваат кај болни со намален проток на крв низ бубрезите , болести на срцето и при примена на некои лекови.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015