Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Анализи во урина
Гликоза

Клиничко значење:

Гликозурија е појава на шеќер во урината. Најчесто се јавува кога нивото на гликозата во крвта е над 10 mmol/L, а тоа се случува при шеќерната болест или дијабет.

Гликозурија може да се јави и при нормална гликемија, кога бубрежните тубули неможат да ја ресорбираат гликозата од примарната урина.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015