Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Електролитен/Јонски статус
Li (Литиум)

Клиничко значење:

Концентрацијата на неорганските фосфати во организмот е регулирана од функцијата на паратироидната жлезда, витаминот D, цревната апсопција, бубрежната функција и метаболизмот во коски. Се одредува при пратење и дијагностика во пореметувања на метаболизмот на витамин D, PTH (паратироиден хормон), малапсорпција, бубрежни болести итн.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015