Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Електролитен/Јонски статус
Cl (Хлориди)

Клиничко значење:

Се најважни неоргански анјон, неопходни во одржување на ацидобазната рамнотежа и нормалната осмолалност. Зголемени вредности: бубрежни заболувања, дехидратација, и др. Намалени вредности: повраќање, проливи, прекумерен третман со диуретици, хронична употреба на лаксативни средства.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015