Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Електролитен/Јонски статус
Ca (Калциум јонизиран)

Клиничко значење:

Форма која е физиолошки активна. Јонизираниот калциум е многу посигурен параметар, отколку вкупниот кај пациенти со променети вредности на серумски протеини (бубрежна слабост, нефротски синдром, мултиплен миелом). Важен е при пратење и лечење на остеопорозата.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015