Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Електролитен/Јонски статус
K (Калиум)

Клиничко значење:

Има улога во истите процеси како и натриумот. Храната богата со калиум како и сумплементите се важни бидејќи го намалувааат крвниот притисок. Недостакот на калиум во организмот се манифестира со: слабост, недостакот на енергија, неправилна работа на срцевиот мускул како и грчеви во мускулите.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015