Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тумор маркери
AFP (Алфа фето протеин)

Клиничко значење:

Протеин кој нормално се наоѓа во феталната крв, а го произведува црниот дроб, жолчната ќеса и системот за варење. Овој маркер е важен за дијагностика на хепатоцелуларен карцином (карцином на црниот дроб). Зголемени вредности на овој хормон се јавуваат и кај тумори на тестисите и јајчници, додека ретко е зголемен кај карцином на панкреасот, желудник, дебело црево и бели дробови.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015