Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тумор маркери
CA 15-3

Клиничко значење:

Вредноста на CA 15-3 е во контролирање на болеста карцином на дојка, каде зголемувањето и намалувањето на вредноста е во корелација со прогресијата и регресијата на болеста. Покаченото ниво на CA 15-3 кај пациенти кои носат ризик од појава на рецидив по примарната терапија, можат да бидат индикатори на повторно појавување на болеста, дури и пред клинички да се докаже болеста. Мало покачување на вредностите на  CA 15-3 кај луѓе кои немаат малигни заболувања: цироза, хепатит, автоимуни болести и бенигни заболувања на јајчници и дојки.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015