Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тумор маркери
CA 125

Клиничко значење:

Вредностите на CA 125 се користат за следење на карцином на епителните клетки на јајчниците, но не и за скрининг тест за откривање на истиот. Континуираното зголемување на вредноста на CA 125 е поврзана со малигнитет и со слаб одговор од примената терапија, додека намалувањето на вредноста укажуваат на поволен одговор од терапијата. Мало покачување на вредностите на CA 125 има кај воспалителни процеси на овариумите, трет триместар на бременоста, автоимуни заболувања, заболувања на црниот дроб (цироза, хепатитис).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015