Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тумор маркери
CEA (Карциноембрионичен антиген)

Клиничко значење:

CEA спаѓа во општ тип на тумор маркер. Повеќекратно покачен CEA во крвта посочува на присуство на малигни заболувања во организмот, но не и локализација на малигниот процес. Зголемената вредност на CEA може да се најде кај 70% од случавите на малигни заболувања на дигестивниот тракт, карцином на белите дробови, карцином на дојка, карцином на јајници, колитис, полип на ректумот, инфекции на белите дробови.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015