Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Имунолошки статус и специфични протеини
Helicobacter pylori IgG

Клиничко значење:

Многу истражувања посочуваат на причинска поврзаност при појава на гастритис, улкус (чир) на желудникот и дванаесетпалечното црево со инфекција од хеликобактер. Повеќе од 50% од популацијата е инфицирано со оваа бактерија, а половината од инфицираните немаат симптоми. Инфекцијата со хеликобактерот се пренесува феко-оралнен, орално-орален пат. Инфекцијата со оваа бактерија значително ја нарушува физиологијата на желудечната секреција.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015