Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Имунолошки статус и специфични протеини
C3 и C4 (Комплемент 3 и 4)

Клиничко значење:

Се компоненти на комплементот. Системот на комплементот го сочинуваат околу 20 различни протеини кои имаат улога во процесот на инфламација. Одредувањето на С3 се користи за дијагноза и пратење на воспалителните процеси од различна етиологија. С4 првенствено се одредува за проценка на текот на хипокомплементарните состојби.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015