Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Имунолошки статус и специфични протеини
ASO (Антистрептолизин О)

Клиничко значење:

Со овој тест се открива присуство на антителото спрема антигенот кој го лачи стрептолизинот О, од групата на А стрептококите. Тестот е базиран на неутрализација на хемолитичката активност на стрептолизин О токсин од антистрептолизинските О антитела во серумот.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015