Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Имунолошки статус и специфични протеини
RF (Реуматоиден фактор)

Клиничко значење:

Реума фактор претставува антитела кои се присутни кај 80% од заболените од реуматоиден артрит. Можат да се јават зголемени вредности и кај други болести како: системски еритемски лупус, бактериски ендокардитис, туберкулоза, сифилис.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015