Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Имунолошки статус и специфични протеини
PCT (Прокалцитонин)

Клиничко значење:

Ран биомаркер кој е специфичен и покачен за време на бактериска инфекција и сепса. Се смета за многу користен во процесот на дијагноза, лекување и времетраење на терапијата. Покаченото ниво на PCT може да се следи веќе по 2-3h од почетокот на бактериската инфекција и овозможува точен мониторинг на антибиотската терапија и следење на воспалителниот процес.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015