Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Коскени маркери
Остеокалцин

Клиничко значење:

Претставува протеин кој го излачуваат исклучиво активните остеобласти.

Остеокалцинот е присутен во мегакароцитите (клетки од кои настануваат тромбоцитите).

Се испитува за дијагностицирање и следење на заболувања на коскит, претежно остеопорозата.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015