Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Коскени маркери
25 OH Витамин Д (25 OH Vitamin D)

Клиничко значење:

Претставува антирахитичен хормон кој заедно со паратхормонот го регулираат метаболизмот на калциумот. Примарна улога на витаминот Д е во одржување на хомеостаза и константна концентрација на калциум и фосфор во плазмата.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015