Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
DHEA – SO4 (Дехидроепиандростендион сулфат)

Клиничко значење:

Претставува стероиден хормон кој настанува во надбубрежната жлезда од холестерол. Се одредува при контрола на синтезата на андрогените хормони кај возрасни мажи и е еден од показателите на активноста на тестисите и полицистичните јајници кај жените.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015