Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
AD (Андростенедион)

Клиничко значење:

Претставува медијатор кој се лачи од адреналните жлезди и помага во синтезата на тестостеронот и естрогенот.

Зголемените вредности на овој хормон кај мажите доведуваат до појава на гинекомастија, кај жените се јавуваат при нарушувања на менструалниот циклус.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015