Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
Алдостерон

Клиничко значење:

Алдостеронот е главен минералокортикостероиден хормон, синтетизиран во адреналните жлезда.

Се лачи под дејство на хормонот ACTH.

Учествува во регулацијата  на метаболизмот на натриум и калиум, како и во одржувањето и регулирањето на крвниот притисок.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015