Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
Кортизол

Клиничко значење:

Се лачи во надбубрежните жлезди и е познат како “хормон на стресот”.

Учествува во регулација на инсулинот и метаболизмот на јаглехидратите, протеините и мастите.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015