Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
ACTH (Aдренокортикотропен хормон)

Клиничко значење:

Се лачи од хипофизата и ги стимулира надбубрежните жлезди за синтеза на хормонот кортизол.

Секрецијата на ACTH има дневни варијации: највисоки вредности се наутро од 06.00 – 08.00, а најниски од 21.00 – 22.00h.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015