Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
GH ( Соматотропин, хормон на раст)

Клиничко значење:

Се излачува од хипофизата. Основна улога има во раст и развој на сите ткива.

Хормонот на раст делува на метаболичките процеси во телото: синтеза на протеини, користење на масните киселини како извор на енергија.Со тоа го зголемува нивото на протеини во телото, ги троши мастите, а ги штеди јагленохидратите.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015