Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Адренални и хипофизарни хормони
17 OH - Progesterone (PRG)

Клиничко значење:

Стероиден хормон кој настанува во надбубрежната жлезда од холестерол.

Се одредува при контрола на синтезата на андрогените хормони кај возрасни мажи.

Од значење е за активноста на тестисите и полицистичните јајници кај жените.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015