Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Репродуктивни хормони
LH (Лутеинизирачки хормон)

Клиничко значење:

LH се лачи кај двата пола:

Кај женскиот пол стимулира созревање на фоликул, овулација и формирање на жолто тело (corpus luteum).

Учествува и во стимулација и секреција на естроген и прогестерон.

Кај мажите учествува во ослободување на хормонот тестостерон.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015