Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Репродуктивни хормони
FSH (Фоликулостимулирачки хормон)

Клиничко значење:

Овој хормон кај жените учествува во контрола на менструалниот циклус и во продукција на јајце клетките во овариумите.

Кај мажите, учествува во продукција на спермата.

Анализата на FSH може да даде информација за работата на половите органи кај мажите и жените.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015