Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Репродуктивни хормони
SHBG (Sex-hormon binding globulin)

Клиничко значење:

Има улога во врзување и транспорт на репродуктивните хормони. Зголемени вредности се јавувааат при користење на орална контрацепција, во бременост, цироза и анорексија. Намалени вредности се сретнуваат при употреба на стероиди, синдром на полицистични јајници.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015