Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Репродуктивни хормони
Естрадиол

Клиничко значење:

Се синтетизира примарно во овариумите и во кората на надбубрежната жлезда.

Кај жените учествува во развој на секундарните полови карактеристики.

Кај мажите во мали концентрации се синететизира во набубрежните жлезди и тетстисите.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015