Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тироидни хормони
Anti - TPO Ab (Aнтитиреоидна пероксидаза антитела)

Клиничко значење:

Тиреоидната пероксидаза е ензим во клетките на штитната жлезда. Овие антитела обично се појавуваат во случај на автоимун или Хашимото тиреоидит, а припаѓаат на класата IgG.

Позитивни антитела на TPO може да се најдат и кај здрави особи, особено од постарата популација и кај неимунолошки болести на штитната жлезда.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015